Ondernemend Ede
Hoe hebben andere ondernemers uit gemeente Ede hun succes behaald? Welke uitdagingen zijn ze onderweg tegengekomen? En hoe hebben ze die hobbels overwonnen? Deze verhalen vertellen we op deze pagina. Een bron van inspiratie!
-
W&G Brinkhorst: Een familiebedrijf met diepe wortels in Ede
Vanuit de locaties in De Klomp en Best bedient W&G Brinkhorst, leverancier van kip, vlees, wilde en gevogelte, foodprofessionals door heel Nederland. Wilco Brinkhorst vertelt hoe het familiebedrijf inspeelt op de behoefte van hun klant.
-
Van vrijdagmiddagborrel naar verantwoorde werkcultuur: eerst een plan, dan plezier
Marije Kuppens en Henk-Jan van Ginkel delen hun ervaringen met het project ‘Eerst een plan’. We bespreken hoe een goed doordacht plan kan helpen om verantwoord alcoholgebruik bespreekbaar te maken.
-
Timberlab: duurzaam internationaal succes begint in Otterlo
Wie een bezoek brengt aan Timberlab, maakt kennis met een florerend bedrijf dat internationaal steeds meer succes boekt. Maar dat succes kwam niet vanzelf, vertelt directeur en eigenaar Gerben van Dorland. "De eerste jaren waren pittig."
-
Bambook: van 'studentcompany' naar 14 werknemers
We gaan terug naar het jaar 2014. Vier studenten van de CHE Bedrijfskunde, Brent, Marco, Ward en Richard, worstelen met de keuze tussen stagelopen of een ‘studentcompany’ opzetten. De keuze valt op het laatste. Maar wat en hoe? Tijdens een brainstormsessie is er frustratie over de groeiende berg kladblaadjes. Opeens valt het woord ‘whiteboard schrift’. Bingo! Het idee voor Bambook is geboren.
-
100 jaar Van Driesten: van kippenhokken naar kerken bouwen
Een bedrijf runnen, dat leer je niet op school volgens Anne van Driesten, directeur van Bouwbedrijf Van Driesten Harskamp. “Ondernemerschap heeft me altijd aangetrokken. Al in de derde klas van de lagere school was het duidelijk dat ik het bedrijf zou overnemen.”
-
Achter de schermen bij Bibelotte: 'We groeien tegen alle marktontwikkelingen in'
In het oude centrum van Ede bevindt zich een wereld vol woondromen. Dromen over wonen met kinderen, welteverstaan. Aan de Bospoort vormen Jacoline van de Meent en haar man Nico het hart van Bibelotte. Een inspirerend ondernemersverhaal over liefde voor interieur en ondernemen met gevoel én focus.
-
De Eiken Stek veranderde van agrarisch bedrijf in succesvolle groepsaccommodaties
Aan de rand van het Wekeromse Zand ligt De Eiken Stek: de verzamelnaam voor twee laagdrempelige én sfeervolle groepsaccommodaties voor groepen met kinderen, die in totaal plek bieden aan meer dan 100 personen. Wat voorheen een agrarisch bedrijf was, heeft Evelien Beumer samen met haar vader omgezet en opgebouwd naar wat het nu is.
-
Kiek in de Techniek: een kijkje in het technisch hart van Ede
Op donderdag 21 maart vindt de tweede editie van het Edese “Kiek in de Techniek” plaats. Deze dag openen acht innovatieve maakbedrijven hun deuren voor een kijkje in de technische wereld.
-
Bij Hardeman Maatwerk voor Interieurs wordt het pand verwarmd met zaag- en freesafval
Hardeman Interieurbouw is al generaties lang een belangrijk begrip in de wereld van maatwerk interieurs, met name in de zakelijke wereld. Het bedrijf opereert vanuit Lunteren met een team van veertig medewerkers en een hoogwaardig machinepark.
-
Labnest: waar innovatieve start-ups leren vliegen
Aan de Newtonstraat bevindt zich een ware broedplaats van creativiteit en vernieuwing: Labnest. Het is letterlijk een plek waar jonge ondernemersdromen worden uitgebroed: van een idee op een bierviltje tot een volwaardige productlancering.
-
Opleiding Ondernemen op de CHE: 'Ondernemen kun je niet alleen'
Sinds 2017 biedt de Christelijke Hogeschool Ede de associate degree ‘Ondernemen’ aan: een deeltijdopleiding voor studenten die ondernemer zijn of willen worden. Wij spraken opleidingscoördinator Maarten Geels en student Sanne Hoek.
-
MIX architectuur: architecten met een natuurinclusieve visie op de leefomgeving
In de wereld van architectuur, waar creativiteit en visie samenkomen, staat MIX architectuur met beide benen op de Veluwse grond, maar met een onstuitbare wil om steeds slimmer biobased te ontwerpen.
-
Het World Food Center: dé plek waar voedsel verbindt
Het World Food Center, op de voormalige Maurits- en Frisokazerne is dé food-ontmoetingsplek. Waar mensen wonen en werken, waar organisaties zich vestigen en waar bezoekers spelenderwijs alles over voedsel te weten komen.
-
Cultura Ede: beleven, leren, doen
Cultura is een begrip in Ede, een plek waar jong en oud al tientallen jaren samenkomen. Terwijl de stad groeit, bloeit Cultura mee. En blijft het trouw aan haar missie: het verenigen van mensen met uiteenlopende achtergrond, leeftijd en interesses.
-
Ondernemers Parkweg gaan voor gezonder
In de schappen in de supermarkt en restaurants zie je het al goed: de vraag naar gezonde en duurzame voeding stijgt. Ondernemers Fatih van Lunchroom Smiles, Eelco van De Quack en Magdy van De Piramide wilden hier ook wel wat mee.
-
Aryzon.World: een nieuwe dimensie voor kennis
De Innovatieprijs Regio Foodvalley zet de schijnwerper op innovatieve ondernemers. Het Edese bedrijf Aryzon.World mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.
-
Jorisbrood: de plek waar voedsel verbindt
Jorisbrood: een bakkerij die meer is dan alleen een plek waar brood wordt verkocht. Het is een plek waar ambacht en verbinding samenkomen.
-
Lokaal matchmaken van hart tot hart
Beursvloer Ede is hét evenement waarin lokale maatschappelijke organisaties en ondernemers elkaar vinden.
-
Redrum: het creatieve bloed laten stromen
Redrum, een agency die niet zou misstaan aan de Amsterdamse grachten, maar toch echt in ons eigen Ede geworteld is. Op het voormalig kazerneterrein, omgeven door groen, zetten ze ambitieuze dromen om in beeld en geluid.
-
Heideweek Ede: het hele jaar een geoliede machine
De Heideweek, wie is er niet mee opgegroeid? Niet alleen voor Edese inwoners en ondernemers is het een traditie vol mogelijkheden en plezier, ook de toeristische sector plukt er de vruchten van.
-
Hoeve Boer & Bleek: van agrarisch bedrijf naar luxe groepsaccommodaties
Na 25 jaar ondernemerschap verkochten Herman Prangsma en zijn vrouw Mirjam hun bedrijf De Wije Werelt, zodat ze zich open konden stellen voor nieuwe uitdagingen.
-
Pride: verbinding in diversiteit
Aankomend weekend staat Ede in het teken van “Ede Pride”. Het is de tweede keer dat dit welbekende evenement in onze gemeente plaatsvindt. Wij spraken met een tweetal ondernemers die Ede Pride een warm hart toedragen.
-
'Duurzaamheid is een hobby geworden'
De Edese Zagerij is leverancier van douglas hout voor groothandel, tussenhandel en particulieren. Het bedrijf ontwikkelt volop om in de toekomst volledig energieneutraal te zijn.
-
Simpliciteit is de kracht achter StatieHeld
De consument laten bijdragen aan duurzaamheid: dat is het doel van jonge ondernemer Ruben Autsema met zijn initiatief StatieHeld. Samen met verschillende partijen heeft hij zijn idee de afgelopen jaren ontwikkeld tot een concreet product: een slimme recyclebak voor flesjes en blikjes.
-
Traditie, sociale betrokkenheid én de liefde voor paarden
Hemelvaartsdag en Landgoed Hoekelum staan traditiegetrouw in het teken van het Concours Hippique. Wij spraken drie ondernemers over hun liefde voor het concours en wat het voor hen betekent om hierbij betrokken te zijn.
-
'Investeer in elkaar': hét motto van ondernemer Wijnand van Deelen
Wijnand van Deelen zette in 2017 voort wat zijn vader in 2015 begon: Exclusieve Schoorstenen. ‘Investeren en verbinden’ is wat zijn visie kenmerkt en wat hij heeft doorgevoerd in het bedrijf, onder andere door het aannemen van vluchtelingen.
-
Restore Kringloop gaat voor een positieve impact
Restore Kringloop heeft drie doelen centraal staan; mens, markt en milieu.
-
Aan tafel met Delektro en Van van Ee
De overstap naar Ede was voor Jacob van Leeuwen (Delektro) en Gerard van Ee (Van van Ee) een geval van 'de juiste kans op het juiste moment'.
-
Food2ndLife, een pilot met impact
Van creatievelingen tot echte ondernemers: in Ede hebben uiteenlopende partijen elkaar gevonden om een unieke pilot te laten slagen.