Fiets naar je Werk Dag

Eén dag per jaar streven wij ernaar dat heel Nederland de auto laat staan en in plaats daarvan de fiets pakt. En vorig jaar is dat gelukt! Meer dan 33.350 deelnemers schreven zich in voor de 17e editie, wat een nieuw record is.

Steeds meer werkgevers grijpen deze dag aan om fietsen naar het werk te stimuleren en maken er een feestje van. Zo ontvingen ze de fietsende medewerkers met o.a. een orkestje, ontbijtje of een andere gezonde lekkernij!

Doe mee als werkgever

Wil je ook als werkgever je medewerkers op 16 mei 2024 extra stimuleren om naar het werk te fietsen? Leuk, doen! Meedoen als werkgever is heel eenvoudig. Het draait in eerste instantie alleen om communicatie. Het allerbelangrijkste is om je medewerkers via je interne communicatiekanalen attent te maken op de datum en alvast voor enthousiasme te zorgen.

Communicatiepakket downloaden

Via de website www.fietsnaarjewerkdag.nl vind je een communicatiepakket. Deze kun je gratis downloaden als werkgever. Ook lees je hier meer over het goede doel van de Fiets naar je Werk Dag: Cycling out of Poverty. Lees hoe je als werkgever dit doel kunt ondersteunen met je medewerkers.

Ideeën ter inspiratie

Wil je meer dan alleen communiceren, maar ook wat op de dag zelf organiseren? Hieronder vind je een aantal leuke ideeën.

  • Organiseer die dag een fietsontbijt voor alle fietsende medewerkers.
  • Ontvang alle fietsers feestelijk met koffie, thee of een lekkere smoothie bij aankomst.
  • Nodig een rijwielhandelaar uit de buurt uit voor kleine fietsreparaties of deel fietsvouchers uit voor een fietskeuring in de rijwielzaak.
  • Organiseer die dag een webinar met een toonaangevende spreker voor een verhaal over bewegen, sporten en eten.
  • Verdubbel ter stimulans het bedrag dat werknemers voor het goede doel fietsen. 
  • Vraag thuiswerkende medewerkers ook mee te doen met het #thuiswerkrondje en verzamel hiervan foto's en filmpjes voor je interne communicatiekanalen. Wellicht met een leuke prijs als beloning.