Vervolgregeling Tozo voor ondernemers

Vrouw aan het werk

Voor veel ondernemers hebben de maatregelen tegen corona nog altijd grote gevolgen. Om hen te helpen, wordt de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandig ondernemers nog een keer verlengd. De nieuwe regeling is gestart op 1 juli 2021 en loopt tot en met 30 september 2021.

Alle voorwaarden die golden voor de eerdere Tozo-aanvragen, gelden nu ook. Voor de aanvullende uitkering Tozo 5 tellen ook weer je ‘beschikbare geldmiddelen’ mee. Heb je bijvoorbeeld samen met jouw partner en jouw inwonende minderjarige kinderen in totaal € 12.590 of meer aan beschikbare geldmiddelen? Dan krijg je geen aanvullende uitkering (meer). Kijk op www.ede.nl/tozo voor alle voorwaarden. Je leest daar wat we met ‘beschikbare geldmiddelen’ bedoelen. Daar vind je ook meer informatie over het lenen van bedrijfskrediet.

Aanvragen

Je kunt de regeling Tozo 5 aanvragen vanaf 1 juli 2021. In juli kun je aanvragen voor juli, augustus en september. In de maand augustus kun je aanvragen met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2020. In september 2021 kun je de uitkering terugwerkend aanvragen vanaf 1 augustus 2021. Vraag de regeling aan op www.ede.nl/tozo.

Geen automatische verlenging

Heb je al eerder Tozo aangevraagd en ontvangen? Ook dan moet je Tozo 5 opnieuw aanvragen. Het wordt dus niet automatisch verlengd. Je vult dan wel minder gegevens in omdat wij al gegevens van je hebben.

Twijfels over doorgaan met jouw bedrijf?

Heb je je als ondernemer na alle corona-effecten de vraag gesteld: is mijn bedrijf levensvatbaar? Wil ik zelfstandig ondernemer blijven? Kan ik ergens terecht voor omscholing en bemiddeling? Wij helpen jou met de antwoorden op dit soort vragen. Neem contact op met het zelfstandigenloket op het Werkplein in Ede. Je kunt je melden als je gebruik hebt gemaakt van de Tozo, maar dat hoeft niet. De enige voorwaarde is dat je woont in Ede of Wageningen.

Kom langs op Werkplein Regio Foodvalley (ochtend) of bel voor een afspraak (middag) naar 14 0318.

Naar overzicht