Uitnodiging informatiebijeenkomst: leveringsbeperking van het elektriciteitsnet

Veel Edese bedrijven willen elektrificeren of uitbreiden en lopen aan tegen de beperkingen van het stroomnet. Gemeente Ede en Liander willen je tijdens een informatiebijeenkomst op 7 juni 15:00-18:00 uur graag informeren over de mogelijkheden binnen het huidige elektriciteitsnet. De bijeenkomst is in de Reehorst.

Netbeheerder Liander werkt hard aan het uitbreiden van het elektriciteitsnet en het ontwikkelen van oplossingen om meer capaciteit te creëren. Dit is een complex en langdurig proces. Daarnaast mag Liander in de toekomst nieuwe leveringscontractvormen aanbieden, waardoor binnen bestaande elektriciteitsaansluitingen voor bedrijven meer mogelijk wordt.

Optimaal gebruik van uw huidige elektriciteitsaansluiting

In de tussentijd zijn er allerlei creatieve oplossingen mogelijk om beter gebruik te maken van je bestaande aansluiting. Bijvoorbeeld door op slimme manieren energie te besparen, het elektriciteitsgebruik beter te spreiden over de dag of samen met andere bedrijven op een bedrijventerrein elektriciteit in te kopen. In gemeente Ede zijn er veel innovatieve bedrijven die de beperkingen op het stroomnet omzetten naar kansen. Zij willen je graag inspireren tijdens een informatiebijeenkomst op 7 juni van 15:00 tot 18:00 uur. Wethouder Arnold Versteeg heet iedereen welkom en geeft een inleiding op het thema.

Andere onderwerpen die aan bod komen tijdens de bijeenkomst:

  • Liander over thema netcongestie en de mogelijkheden voor bedrijven om hiermee om te gaan
  • Logistieke laadinfrastructuur: slimme manieren om te laden
  • Energiebesparing: minder verbruik levert ontwikkelruimte op
  • Zonnepanelen en opslag: slim omgaan met je energievraag en energieopwek

Aanmelden voor de bijeenkomst op 7 juni

Meld je uiterlijk 31 mei 2023 via deze link aan voor de informatiebijeenkomst. In dit formulier vragen we je ook waar je interesse naar uit gaat. We passen het programma van de bijeenkomst hierop aan. Eind mei ontvang je een e-mail met het volledige programma en de precieze locatie waar de bijeenkomst plaatsvindt.

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Stuur dan een e-mail naar energieopwekken@ede.nl.