Subsidie Goed Werkgeverschap

Op 9 januari 2023 heeft Provincie Gelderland de nieuwe subsidieregeling Goed Werkgeverschap opengesteld. Hiermee investeert de provincie in werkgevers die aantrekkelijk willen zijn en blijven voor nieuwe medewerkers of nieuw talent.

Gelderse werkgevers in het openbaar bestuur en organisaties in de sectoren energie(transitie), land- en tuinbouw, logistiek, bouw, zorg, onderwijs, techniek en ICT kunnen de subsidie aanvragen. Voor de nieuwe subsidie is een totaalbedrag van ruim € 1 miljoen beschikbaar.

Krapte op de arbeidsmarkt

Een verdere toename van het aantal openstaande vacatures. En opnieuw een daling van het aantal werklozen. Zo liep de spanning op de arbeidsmarkt in 2022 verder op. De krapte op de arbeidsmarkt zorgt dat steeds meer bedrijven personeelstekort hebben. Een goede werkgever is wendbaar in deze veranderende economie en trekt daardoor werknemers aan en kan deze aan zich binden. Daarom investeert de provincie in goed werkgeverschap. 

Een goede werkgever

Een goede werkgever: 

  • Heeft aandacht voor inclusie op de werkvloer.
  • Heeft een leercultuur.
  • Heeft een strategische personeelsplanning.
  • Stimuleert de ontwikkeling van digitale vaardigheden van werknemers.
  • Faciliteert en maximaliseert arbeidsparticipatie (maakt bijvoorbeeld het hebben van hybride banen mogelijk, of meer of minder uren werken). 

Meer informatie

Ga voor meer informatie naar de website van Provincie Gelderland. 

Naar de website van Provincie Gelderland