Ondernemer met schulden kan naar de gemeente

Als ondernemer kun je onverwacht in de schulden raken. Wist je dat je bij de gemeente terecht kunt voor hulp?

Soms krijgen ondernemers geldproblemen die ze niet zelf kunnen oplossen. Die problemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Een voorbeeld van de afgelopen twee jaar is natuurlijk de coronacrisis. In 2019 had niemand zien aankomen dat heel veel bedrijven verplicht hun deuren moesten sluiten. Dat had voor veel ondernemers grote financiële gevolgen. Maar een ondernemer kan op elk moment onverwacht in geldproblemen raken. De gemeente helpt iedere ondernemer die in financiële problemen is gekomen.

Maatwerk

Geen onderneming is gelijk. Dus de problemen die ondernemers hebben zijn nooit dezelfde. Daarom bekijken we per ondernemer wat voor zijn bedrijf de beste oplossing is. Vraag je ons om hulp, dan zal onze medewerker eerst naar je luisteren. Daarna brengen we de situatie in kaart en bepalen we op welke manier we samen met jou als ondernemer de problemen kunnen aanpakken. Voor de een is dit hulp bij bedrijfsbeëindiging zonder restschulden. Voor de ander betekent dit inkomensondersteuning. Of een injectie van werkkapitaal. Zelfs een doorstart met een schuldsanering kan de beste oplossing zijn.

Samenwerking

Soms kunnen specialisten beter hulp bieden dan wij als gemeente. Daarom werken we samen met gespecialiseerde organisaties. Stichting Over Rood geeft bijvoorbeeld hulp aan ondernemers bij het op orde brengen van de boekhouding of bij het maken van een goed bedrijfsplan. Het bedrijf Menzing en Partners houdt zich bezig met de schuldhulpverlening aan bestaande en ex-ondernemers. Zij geven bijvoorbeeld tips hoe je jouw geld kunt beheren of helpen met aanpakken van uw schulden. Meer weten? Kijk op www.ede.nl/bbz.

Contact opnemen

Ben je ondernemer en heb je problemen door schulden? Neem contact met ons op en vraag om een adviesgesprek. Bel ons op 14 0318 of vul ons contactformulier in.