Help mee tegen voedselverspilling

Werkplaats voedselverspilling

Vind jij duurzaamheid met je bedrijf belangrijk? Zou je willen weten hoe je voedselverspilling kunt tegengaan? Geef je dan met je bedrijf op voor de MBO challenge Voedselverspilling ‘21-‘22.

In september ’21 start de derde ronde van de MBO challenge Voedselverspilling. Afgelopen jaar deden er 30 studententeams uit heel Nederland aan mee, waaronder 7 teams van Aeres MBO Ede! Tijdens de challenge werken de studententeams aan onderzoeksopdrachten van bedrijven om voedselverspilling te verminderen.

Wat houdt de challenge in?

De studententeams werken een half jaar innovatief en praktisch aan vraagstukken rondom voedselverspilling. Een voorbeeld uit Regio Foodvalley: voor een bierbrouwerij hebben de studenten een manier uitgewerkt om restproduct ‘bierborstel’ te verwerken tot een recept voor pannenkoeken. Een jury kiest uiteindelijk uit alle adviezen een winnaar. In april 2022 is de finale en wordt een winnend team gekozen. Bekijk hier de aftermovie van afgelopen jaar.

Wat kan de challenge Voedselverspilling voor jouw bedrijf betekenen?

Heb je vragen over het tegengaan van voedselverspilling in jouw bedrijf, dan kun je deze als challenge indienen tot 15 oktober ’21. Klik hier voor om je op te geven. Jouw bedrijf krijgt praktische tips van deze studenten. En wie weet zit er dit jaar de gouden tip bij!

Naar overzicht