Energie opwekken boven een parkeerplaats

Gemeente Ede krijgt Solar carports. Dit zijn zonnepanelen boven parkeerruimte. Op deze manier kan er duurzame zonne-energie worden opgewekt. Ben jij ondernemer en lijkt zo'n systeem jou ook wel wat? Neem dan contact met ons op.  

De gemeente wil restgronden inzetten voor duurzame zonne-energie. Onlangs werd daar onderzoek naar gedaan. Naar aanleiding van dit project willen we starten met solar carports. Solar carports zijn zonnepanelen boven parkeerruimte. Op deze manier wordt de grond dubbel gebruikt: om te parkeren en om duurzame energie op te wekken. De eerste Solar carports plaatsen we op twee locaties in Ede: op de gemeentewerf en bij zwembad en sporthal de Peppel. In totaal gaat het om ruim 1500 panelen die samen meer dan 700.000 kWh stroom opwekken.  

Het energie WEB

Opgewekte stroom kan je meteen gebruiken. Dit kan door het energie WEB. Dit is een nieuwe technologie die ontwikkeld is door de gemeente Ede, Barneveld en Wageningen. Voorheen kocht de gemeente groene stroom in bij grote energieleveranciers, nu worden energievragers gekoppeld aan lokale windmolens, zonneparken- of daken. Deze oplossing zorgt er ook voor dat er meer energie teruggeleverd kan worden. Waar vroeger het elektriciteitsnet werd gebruikt, is er nu een directe koppeling tussen energiegebruiker en -leverancier. Dit voorkomt een ophoping op het elektriciteitsnet.

Solar carports bij jouw bedrijf

Ben jij benieuwd of er bij jouw bedrijf of organisatie ook een Solar carport mogelijk is? We willen graag kennis met je delen en met je meedenken. Stuur een mail naar info@ede.nl of bel naar 14 0318.