Edese Ondernemers Challenge van start

Op donderdag 4 november vond de eerste bijeenkomst plaats van de Edese Ondernemers Challenge. De Challenge heeft als doel ondernemers te stimuleren sociale impact te maken op de lokale samenleving.

Een groep van 16 Edese ondernemers kwam bij elkaar in Labnest van Valerie van Zuijlen. Daar kregen zij ‘s ochtends een workshop van Jennie de Vreede van Spectrum, over wat impactondernemen is en hoe je op een gestructureerde manier een idee kan omzetten naar een bedrijf dat daadwerkelijk sociale impact maakt.

‘s Middags vertelde Richard Aangeenbrug van het Edese bedrijf Bambook zijn ondernemersverhaal. De deelnemers hoorden welke valkuilen hij met Bambook tegenkwam, welk succes het bedrijf maakte en hoe het omgaat met de balans tussen het uitdragen van een maatschappelijke missie en het verdienen van geld. Aangeenbrug had hier een interessante kijk op.

Afsluitend vormden de deelnemers duo’s: de rest van de Challenge zijn zij aan elkaar verbonden als buddy’s, met het doel elkaar te stimuleren, te helpen en nog meer uit het bedrijf te halen.

Een dergelijke bijeenkomst helpt de deelnemers hun ondernemerskwaliteiten te verbeteren en te inspireren. Op 18 november wordt de tweede bijeenkomst georganiseerd. Dan gaan de deelnemers bezig met impactvolle marketing.

Meer informatie over de Edese Ondernemers Challenge is te lezen op Edeseondernemerschallenge.nl.