Campagne 'Eerst een plan' van start

De campagne 'Eerst een plan' is een oproep van bewoners aan bewoners om vooraf na te denken over hun terugreis na een avond uit of een borrel op het werk op vrijdagmiddag. Hoe komen ze veilig thuis?

Ook in gemeente Ede stappen mensen te vaak met een slok op achter het stuur. Dit vormt een ernstig gevaar voor alle weggebruikers en kan tragische gevolgen hebben. Met de campagne 'Eerst een plan' benadrukken we dat een kleine beslissing om vooraf een plan te maken, een levensgroot verschil kan maken. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen veilig thuiskomt.

'Veilig werken is ook veilig thuiskomen na de borrel'

“In Lunteren heb ik een autoschadebedrijf. Ook al is schade mijn business, ik zie natuurlijk liever dat iedereen veilig thuiskomt", zegt René Fluit, werkgever bij Autoschadebedrijf Van der Werf. "Ik doe mee aan de campagne omdat ik iets goed terug wil doen voor de gemeenschap. We houden regelmatig een vrijdagmiddagborrel. Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers en anderen veilig dan naar huis kunnen rijden zonder te veel alcohol op te hebben. Ik ben me namelijk bewust van de risico's. En daarom doe ik de oproep: veilig werken is ook veilig thuiskomen na de borrel.”

Gedragsverandering heeft tijd nodig. Daarom loopt deze campagne de komende jaren door. Niet alleen met bewustwording, maar ook door preventie en handhaving.